OPERASYON AŞAMASI
1.AŞAMA
Son muayene aşamasıdır. Planlanan çalışma tekrar teyit edilir. Hastanın traşı yapılır.Traşsız ekimlerde sadece donör saha traş edilir
2.AŞAMA
Donör alanı için anestezi aşamasıdır. Operasyon lokal anestezi ile yapılmaktadır. ‘Lokal anestezi iğnesiz anestezi cihazı ile sağlanır ve kişi herhangi bir ağrı hissetmez’. Operasyonda hastanın bilinci kendi isteği ile uyuduğu zamanlar dışında açıktır.
3.AŞAMA
Kök alım aşamasıdır. Saç kökleri mikromotor ya da saç ekim robotu ile – sizin için en efektif yöntem doktorunuz tararafından belirlenecektir- ‘tek tek’ çıkartılır ve iCEFFECT METODU ile özel solüsyonla ‘şoklanır’.Sonrasında da alınan köklerin “BUĞU İNFÜZYON ÜNİTESİNDE” özel vitaninler eşliğinde inhalasyonu ekim aşamasına kadar devam eder.bu şekilde alınan köklerin kalitesi artırılarak başarı oranı %98’lere kadar çıkarılır . Bu aşamada hasta müzik dinleyebilir/uyuyabilir.
4.AŞAMA
Mola…operasyonun herhangi bir diliminde hasta isteği doğrultusunda mola verilebilmesi ile birlikte planlı mola aşamasıdır.
5.AŞAMA
Ekim alanı için anestezi aşamasıdır. İşlem yine lokal anestezi ile uygulanır. ‘Lokal anestezi iğnesiz anestezi cihazı ile sağlanır ve kişi herhangi bir ağrı hissetmez’.
6.AŞAMA
Safir uç kanal açım aşamasıdır.Kullanılan yönteme göre bu aşama pass geçilebilir.Sizin için en efektif yöntem ön görüşme sırasında doktorunuz tarafından seçilecektir.Saçların sıklığı ve yönlerinin belirlendiği aşamadır. Saç yönleri natural planlanır. Saçlar oluşumunu tamamladıktan sonra hasta saçlarını istediği uzunlukta kullanabilir, istediği yöne tarayabilir. Bu aşamada hasta yarı oturur pozisyondadır. Hasta müzik dinleyebilir, tv izleyebilir, kitap okuyabilir, uyuyabilir.
7.AŞAMA
Mola… operasyonun herhangi bir diliminde hasta isteği doğrultusunda mola verilebilmesi ile birlikte planlı mola aşamasıdır.
8.AŞAMA
Ekim aşamasıdır. saç köklerinin ‘tek tek’ yerleştirilmesi sureti ile ekim işlemi gerçekleştirilir.Hasta yarı oturur pozisyondadır. Müzik dinleyebilir, tv izleyebilir, kitap okuyabilir, uyuyabilir.
9.AŞAMA
Taburcu aşamasıdır. Hastanın hastaneye yatışı gerekmez. Ekim işleminden sonra bandajı antibiyotikli özel spançlar ile yapılır – bu spançlar ile hem donör saha için extra koruma sağlanır hem de bandaj açımı sırasında kişi rahatsızlık duymaz- Kısa bir süre gözlem altında tutulur, dikkat etmesi gerekenler konusunda tekrar bilgilendirilir ve sonrasında taburcu edilir.